Drepturile de autor
Redacția va face toate demersurile pentru a proteja drepturile de autor, potrivit reglementărilor în vigoare. Este responsabilitatea autorului să obțină permisiunea de a reproduce ilustrații, hărți, tabele etc., din alte publicații sau surse electronice.
Transferul drepturilor de autor
- Prin acceptarea publicării în Anuarul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca. Series Historica, autorul îi transferă revistei următoarele drepturi:
• de a publica, republica, transmite, vinde și distribui conținutul integral sau parțial al lucrării, în edițiile digitale și tipărite ale revistei;
• de a depozita copii ale lucrării în arhivele (electronice sau tipărite) ale revistei, precum și în arhivele terților împuterniciți de revistă. - Se impune citarea și menționarea corespunzătoare a detaliilor de publicare inițială în Anuarul Institutului de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca. Series Historica pentru situațiile în care Autorul decide următoarele:
- reproducerea, transmiterea sau diseminarea integrală sau parțială a lucrării;
- includerea integrală sau parțială a lucrării într-o teză sau disertație;
- extinderea lucrării în format de carte sau includerea integrală sau parțială a lucrării într-un volum de studii semnat de autor;
- traducerea lucrării și publicarea aferentă în altă parte;
- prezentarea și diseminarea copiilor lucrării în cadrul unor reuniuni profesionale sau evenimente științifice.
- Calitatea de autor al unui material publicat în revistă atrage după sine garantarea unor drepturi de folosință, după cum urmează:
- dreptul de a face copii tipărite sau electronice ale lucrării pentru uz personal sau profesional;
- dreptul de a distribui copii tipărite sau electronice ale lucrării pentru uzul personal sau profesional al colegilor din colectivul de cercetare;
- Autorul se angajează să nu republice conținutul integral sau parțial al lucrării într-o altă revistă. Traducerea lucrării și publicarea aferentă sunt posibile cu respectarea prevederilor de la punctul 2.